1.9.2017., napustio nas je naš glavni urednik Tomislav Toth.

Mnogi ga pamte iz kultnog časopisa Sam svoj majstor koji je odigrao važnu ulogu u tehničkom odgoju generacija bivših školaraca i pomagao bezbrojnim čitateljima pri rješavanju praktičnih problema. Tom je bio SAM-ov zaštitni znak, a s Majstorom koji ga je naslijedio živio je od prvog dana do trenutka kad ga je u tomu prekinula okrutna bolest.

Naš Tom nije bio samo novinarski bard već je cijeli svoj bogat i kreativan život usmjerio u traganje za boljim i vrednijim, pronalazeći praktična rješenja za razne probleme od onih pod kućnim krovom do globalnih. Bio je pažljivi promatrač, vrstan komentator i ustrajni kroničar svih zbivanja, ukazujući na ono dobro, a još više na ono loše uz savjete što treba i kako ispraviti, čemu obratiti pozornost i kako se ponašati u kritičnim situacijama. Veliki erudit, izvrstan pripovjedač, ilustrator i pisac Tomislav Toth ostavio nam je pravu riznicu poučnih članaka o stvaranju boljeg životnog okruženja i zlata vrijednih praktičnih savjeta za svakodnevni život. Njegovoj neponovljivoj priči nema kraja, jer ostalo je još mnogo toga nedovršenog, zacrtanog i naznačenog.

Tomova riječ urednika u svakom broju upozoravala je na aktualna zbivanja, kako ispravno graditi, napraviti, uštedjeti, sanirati, popraviti, obnoviti, odgovorno postupati sa svime čime smo okruženi. Pratio je sustavno što se događa širom planeta od klimatskih promjena nadalje, obrazlažući što nas čeka ako ne uložimo više pameti i truda da smanjimo razvojni raskorak sa svijetom. Tom je bio senzibilni promatrač, odgovorni kreator i izvrsni prenositelj praktičnog znanja.

Teško je prihvatiti gubitak takvog prijatelja i kolege, a još teže bit će naviknuti se da Toma više nema za redakcijskim stolom.


Majstor
Zina d.o.o.
Ivanićgradska 64
10000 Zagreb, HR
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
NAŠI PARTNERI: